W przyszłym tygodniu, do naszej restauracji wprowadzamy sekcję „Słodki zawrót głowy”. Po głównym daniu,zawsze przychodzi czas na deser. Nie dość, że są one z produktów ekologicznych i bezbarwników, to jeszcze sprawią, że będziesz miał ochotę na więcej.Na życzenie klienta zrobimy każdy z nich w wersji wegetariańskiej i wegańskiej, a już niedługo desery z „Słodkiego zawrotu głowy”, trafią do naszego sklepiku, gdzie będzie można je zabrać do domu,pracy czy na spacer.
Słodki zawrót głowy:
Dorayaki – bardzo słodki japoński deser, tworzono według tradycyjnej receptury : pomiędzy dwa ciastka włożona słodka pasta z fasoli azuki.
Mochi-ciastko robione z klejącego ryżu,albo druga opcja z mąki ryżowej. Nadzienia do wyboru: mango, truskawka, pasta anko. Otoczone jest w sojowym proszku.
Mont Blanc-słodzone puree z kasztanów z dodatkiem bitej śmietany.
Cofe Jelly-galaretka zrobiona z czarnej kawy z dodatkiem bitej śmietany.
Dango- ryżowe kulki w słodko-słonym na bazie sosu sojowego i cukru.
Już wkrótce pojawi się menu sezonowe. W tym miesiącu stawiamy na dania z kraju Kwitnącej Wiśni.
Główne menu:
Nigiri – z łososiem lub krewetką. Podawane z pastą wasabi. Sprzedawane po 5 sztuk.
Maki – wodorosty Nori, do wyboru owoce morza, a w wersji wegetariańskiej karczoch, awokado, pędy bambusa, ogórek. Podawane z marynowanym imbirem i pastą wasabi.Sprzedawane po 4 sztuki.
Futo-maki – owoce morza, podawane z marynowanym imbirem i pastą wasabi. Sprzedawane po 4 sztuki.
Ura-maki-podawane z lekko podsmażonym sezamem i kawiorem. Podawane z marynowanym imbirem i sosem sojowym.Sprzedawane po 3 sztuki.
Temaki-mniej tradycyjne sushi.Przypominające wyglądem rożek.Wypełniane owocami morza,warzywami,sałatką ziemniaczaną. Sprzedawane po sztuce. Do tego dodawany jest sos sojowy i marynowany imbir.
Inarizushi – tradycyjne sushi podawane w tempurze.
To przykładowe dania z naszej oferty. Bardziej szczegółowo mogą państwa dowiedzieć się na miejscu,bo można dostać zawrót głowy.